Vagnugnar

vagnugnar

Vagnugn

Konvektionsugn är en vagnugn som passar utmärkt för härdning, påkrympning, förvärmning, mjukglödning och avspänningsglödning.

Material

Ugnen är uppbyggd av en energisnålväggkonstruktion i plåt som är tillverkad av stål. Vagnugnen är enkel att underhålla tack vare ugnens utformning. Ugnsrummets material väljs specifikt för varjeugns temperatur och produktsortiment. Denna vagnugn ärisolerad med stenull eller superwool för att minska värmeförlusten i ugnen.

Uppvärmning av en vagnugn

Ugnen tillverkas med två värmefläktar som är placerad på ugnens tak som ger en snabb uppvärmning och godtemperaturjämnhet. Med en vagnugn effektiviseras ditt fööretags produktion och med en energisnål ugn av hög kvalité sparar du energi.

Styrning

Temperaturen i ugnen regleras som standard med en Eurotherm regulator. Manöverpanelen är utformad för att ge bästa översikt och enkel manövrering av temperaturen i ugnen

Tillval till en vagnugn

• PLC-styrning
• Kylfläkt
• Gasuppvärmning
• Reglering av max temperatur

 

Exempel
Max temp Innermått B*D*H Spänning Effekt Vikt
850°C 2300*3100*1800 mm 400V 3fas 50Hz 160kW 5000kg

Alla våra industriugnar anpassas efter sin blivande ägares specifika behov.

FÖRFRÅGAN

14 + 10 =

jomo

Jomo Mekaniska utvecklar och tillverkar industriugnar samt stålkonstruktioner. Alla våra produkter följer CE-normer med följsamhet till maskinderiktiv och arbetarskyddsstyrelsens föreskrifter. Vår breda kunskap inom verkstadsindustrin och processindustrin gör att vi ständigt utvecklas och hittar lösningar som är noggrant anpassade utifrån kundens önskemål.

Kontakt

Jomo Mekaniska AB
Traktorgatan 8
SE-442 40 Kungälv
+46 (0) 31 382 33 30
+46 (0) 70 045 71 03
info@jomomek.se