Konvektionsugn

Konvektionsugn

Konvektionsugn är en industriugn som används för krymp-applikationer och utformas i flera olika storlekar. En konvektionsugn tvingar luften genom ugnen vilket ger en jämn temperatur i ugnens kammare. En konvektionsugn ger en snabbare förmedling av värmen och en jämnare temperatur i hela ugnen. Jomo Mekaniska tillverkar industriugnar som är skräddarsydda utifrån deras anvädningsområden.

Material

En konvektionsugn tillverkas av järn och isoleras med stenull eller superwool för att minska värmeförlusten. Med rätt isolering blir ugnen energisnål och effektiv. Industriugnen tillverkas av hög kvalité och med en stor funktionalitet. Ugnen tillverkas i ett material som är anpassat utifrån konvektionsugnens användningsområde.

 

Uppvärmning av en konvektionsugn

En konvektionsugn värms upp genom värmeelement som monteras i ugnen.

Styrning

Temperaturen i ugnen regleras som standard med en Eurotherm regulator. Manöverpanelenär utformad för att ge bästa översikt och enkel manövrering av temperaturen i ugnen

Tillval

Industriugnen går att komplettera med en PLC-styrning.

FÖRFRÅGAN

2 + 6 =

jomo

Jomo Mekaniska utvecklar och tillverkar industriugnar samt stålkonstruktioner. Alla våra produkter följer CE-normer med följsamhet till maskinderiktiv och arbetarskyddsstyrelsens föreskrifter. Vår breda kunskap inom verkstadsindustrin och processindustrin gör att vi ständigt utvecklas och hittar lösningar som är noggrant anpassade utifrån kundens önskemål.

Kontakt

Jomo Mekaniska AB
Traktorgatan 8
SE-442 40 Kungälv
+46 (0) 31 382 33 30
+46 (0) 70 045 71 03
info@jomomek.se