Tunnelugn

Tunnelugn

Konvektionsugn är en tunnelugn som är utformad för torkning, härdning, pulverlackering, plasttillverkning, påkrympning och förvärmning.

 

Material

Ugnen är uppbyggd av en energisnål väggkonstruktion som är tillverkad av stål och plåt. Ugnsrummets material väljs specifikt för varje ugns användningsområde. Tunnelugnen utformas utifrån behovet av temperatur och produktsortiment. Ugnen är isolerad med stenull eller superwool för att få minska värmeförlusten. Isoleringen gör ugnen effektiv och energisnål.

Uppvärmning

Tunnelugnens uppvärmning sker av två effektfulla värmefläktar. Värmefläktarna är placerade på ugnens tak och ger en snabb uppvärmning av ugnen. Genom värmefläktarna samt deras placering skapas en god temperaturjämnhet i tunnelugnen.

 

Styrning

Temperaturen i tunnelugnen regleras som standard med Eurotherm regulatorn. Manöverpanelen är utformad för att ge dig den bästa möjliga översikten på produktionen och en enkel manövrering av temperaturen i ugnen.

 

Tillval till din tunnelugn

Komplettera din tunnelugn med olika tillvalsfunktioner för att effektivisera produkten i ditt företag. Nedan följer tillval som skapar skräddarsydda lösningar på din tunnelugn. Alla våra industriugnar anpassas efter kundens specifika önskemål.

  • PLC-styrning
  • Kylfläkt
  • Gasuppvärmning
  • Max temperatur

 

Alla våra industriugnar anpassas efter sin blivande ägares specifika behov.

 

FÖRFRÅGAN

8 + 7 =

jomo

Jomo Mekaniska utvecklar och tillverkar industriugnar samt stålkonstruktioner. Alla våra produkter följer CE-normer med följsamhet till maskinderiktiv och arbetarskyddsstyrelsens föreskrifter. Vår breda kunskap inom verkstadsindustrin och processindustrin gör att vi ständigt utvecklas och hittar lösningar som är noggrant anpassade utifrån kundens önskemål.

Kontakt

Jomo Mekaniska AB
Traktorgatan 8
SE-442 40 Kungälv
+46 (0) 31 382 33 30
+46 (0) 70 045 71 03
info@jomomek.se