Torkugnar

torkugn jomo

Torkugnar

Konvektionsugnen är en torkugn som används för torkning, härdning, pulverlackering, påkrympning och förvärmning.

Material

Ugnen är uppbyggd av en energisnål väggkonstruktion i järnplåt eller rostfri plåt. Ugnsrummets material väljs specifikt för varje ugns temperatur och produktsortiment. Denna torkugn är isolerad med stenull eller superwool för att få minsta möjliga värmeförlust. Genom ugnens isolering blir torkugnen energisnål och effektiv i användningen.

Uppvärmning

En värmefläkt som är placerad på ugnens tak ger en effektiv uppvärmning av ugnen. Fläktarnas placering i ugnens tak ger dessutom en god temperaturjämnhet.

Styrning av en torkugn

Temperaturen regleras som standard med Eurotherm regulatorn. Manöverpanelen är utformad för att ge bästa översikt och enkel manövrering av temperaturen i ugnen.

Tillval till din torkugn

För att effektivisera din torkugn kan du komplettera den med olika tillval. Med tillvalen nedan skräddarsyr vi en torkugn utifrån dina önskemål.

  • PLC-styrning
  • Kylfläkt
  • Gasuppvärmning
  • Temperatur

FÖRFRÅGAN

9 + 2 =

jomo

Jomo Mekaniska utvecklar och tillverkar industriugnar samt stålkonstruktioner. Alla våra produkter följer CE-normer med följsamhet till maskinderiktiv och arbetarskyddsstyrelsens föreskrifter. Vår breda kunskap inom verkstadsindustrin och processindustrin gör att vi ständigt utvecklas och hittar lösningar som är noggrant anpassade utifrån kundens önskemål.

Kontakt

Jomo Mekaniska AB
Traktorgatan 8
SE-442 40 Kungälv
+46 (0) 31 382 33 30
+46 (0) 70 045 71 03
info@jomomek.se